Khamis, 16 Oktober 2008

Aku warne biru dan ijau


aku suke warne hijau dan biru bersesuaian dgn sifat aku yg menyukai enviorment.
antara rahsia warne tersebut yg aku dapat kat internet ialah:-

BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang,jujur, cekap memberi maaf dan tegas.
HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

http://www.kpmim-it.edu.my/forum/index.php?topic=123.0

Biru
Ternyata kamu seorang yang punya keyakinan diri yang rendah dan terlalu pemilih sangat. Tak bolehlah macam tu. Itu adalah sikap negatif yang harus kamu ubah kerana mendatangkan kerugian pada diri kamu sendiri. Selain itu, kamu juga cederung ke arah kesenian dan sememangnya kamu berbakat dalam bidang itu hingga mampu menjadikan kerjaya berkaitan dengan seni sebagai kerjaya tetap. Soal cinta pula, kamu mudah sangat jatuh cinta tapi seringkali juga putus cinta. Mana taknya, orang lain bercinta kamu pun hendak bercinta. Tapi kamu bukan benar-benar menyintai si dia setulus hati. Silap sendiri lah kan? Kalau kamu mahukan hubungan itu berpanjangan, kamu harus bersikap lebih serius dan ikhlas.
Hijau
Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru dikenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata-kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar benar sesuai untuk dirinya!

http://blog.azhad.com/2005/01/warna-lahir.html

hari hari hari raya

secara tiba2 aku dilantik menjadi MC untuk majlis sambutan raya peringkat jabatan aku,start pukul 12,ngok jam dah kul 11.30 am,apa lagi kelang kabut aku blek umah nak ganti baju melayu.jauh gak umah aku kat aloq staq,opis aku kat teluk chengai.

sampai umah,aku ngok jam dah kul hampir pukul 12,alamak terlewat daaa.aku tawakal ja.siap je aku berkemas langsung aku memecut ala himilton teruih ka opis.ngok dari luar dah ramai orang di dewan khemah 2,gundah gulana dibuatnya,aku tawakal dan menucap hasbunallah wani'mal wakil byk2. tiba2 penolong aku menawar kan diri menganti kan aku yang tengah bersedia dengan ayat2 ajaib.

x pa lah,aku bagi kat dia,pasal majlisni skali dgn tahlil,beliau yg tampak warak serta boleh mengadalikan majlis agama ini.syukur pada allah dgn kuasanya, dia memudahkan hidup aku pada hari.alhamdullilah.