Ahad, 21 Disember 2008

soundtrack drama heroes sesion 3

hai bila lah band kita nak jadi mcm band seberang ni....bayangkan kump. nidji dengan lagunya menjadi soundtrack bagi siri drama 'heroes'.agak-agak lagu kump new boyz,sofaz,dan suku sakat dia, bleh ke jadi soundtrack drama macam tu...even drama malaysia pun tak ada.
let's dengar soundtrack dia ni

Aku dan The Day the Earth Stood Still

semalam aku pergi nengok wayang kat tgv,jusco kat bandar baru perda...kita orang menonton filem The Day the Earth Stood Still yang dilakonkan oleh keanu reaves.ok lajugak filam tu,cuma kurang adegan2 yang lasak.ia lebih menekan aspek tingkah laku dan juga sifat kerakusan manusia...aku kurang berminat cerita macam ni....
aku nengok pun pasal keanu reaves belakon.he was my feveret actor.
aku nengok bersama my wife.indicator ke-best-an filem ni adalah wife aku.dia tidur sepanjang masa dari start cerita till the ending.dalam bunyi bising pun bleh tido apalah....
sebab filem ni simpel dan banyak cakap sgt,ia mengaktifkan aura kebosanan aku.sehingga aku terbeli cermin mata hitam bagi memulihkan tahap aura itu...melayang rm138...
anyway selamat lah menontok cerita ni...buy2

Khamis, 18 Disember 2008

Bush peminat setia Kasut saiz 10

Nampaknya akhir tahun ni bukan shah rukh khan sahaja yang menerima anugerah,si mangkok ayun al- bush juga telah menerimanya,beliau dinobatkan sebagai man in the shoe.mangkok ayun al - bush ni telah menerima anugerah setaraf 5 star yang tidak diterima oleh mana presiden negara lain,rakyat america patut berasa bangga kerana ketua negara mereka menerimanya.bagi sesapa yang belum menontonya,Ni adalah siaran tertunda yang ditayangkan semula dengan keizinan ketua kampung anak tiri pak menakan aku dan disahkan oleh pesuruhjaya tinggi penghulu mukim california-benjamin natayahuu,poskod 999,ethopia.

Rabu, 17 Disember 2008

Harry potter.


Peminat2 harry potter,mai nengok trailer harry potter and the half blood prince .Klik kat bawah ni....bagi aku cerita ni ok jaa...apa2 hal judge lah bila korang ngok trailer dia ni.

harrypotterandthehalfbloodprince

Khamis, 11 Disember 2008

Disebalik Musibah


Manusia semakin lupa tanggungjawab sebagai khalifah di bumi....why
jawapannya adalah
1.Alam sekitar semakin dicemari oleh tangan2 manusia.
2.Penebangan balak semakin berluasa,hanya mengejar keuntungan semata-mata tanpa
memperdulikan akibatnya.
3.Manusia rakus mengondolkan bukit-bukau,kononnya hendak mendirikan penempatan.napa
tk buat kat tanah rata jer.ala kalo wat kat tepi bukit nampak class skit ala2 high
countray gitu.. akibatnya jadi lah mcm kat bukit antarabangsa & higland tower.

sapa yg salah......
a)Pihak Berkuasa
b)Pihak Pemaju perumahan
c)Pembeli
d)a,b dan c
pikir2 lah sendiri jawapannya

kita dikurniakan akal yang bijak,napa tidak memikirkannya......

Jadikanlah musibah yang menimpa sebagai peringatan daripada ALLAH kepada hambanya,marilah kita sama-sama memelihara bumi allah ini..semoga kita dirahmatinya......al-fatihah kepada mangsa2 kejadian tanah runtuh bkt antarabangsa..

Buku Murah,Lelong2

Salam kawan2,aku nak jual buku dalam koleksi aku pada harga murah cume RM9 ja,penghantaran free ja,x payah bayar.Buku motivasi tapi dalam bahasa inggeris,bagus jugak isi dia sapa berkenan bleh la tulis permintaan kat ulasan yek..

How to Be an Up Person in a Down World: Inspirational Wisdom to Help You Stop Worrying and Start Living How to Be an Up Person in a Down World: Inspirational Wisdom to Help You Stop Worrying and Start Living by Honor Books


My review


Buku ini berkaitan motivasi dalam membentuk sifat positif dalam diri seseorang..


View all my reviews.

Rabu, 10 Disember 2008

La-Tahzan

Jom ramai2 baca buku ni,interesting ma,hati manusia ni sentiasa rungsing dan tidak pernah berpuas dengan apa yang ada.buku ni memberi isi dan idea dalam mengatasi hati kita yang kacau bilau dengan izin ALLAH,:-Lets read

La Tahzan: Jangan Bersedih La Tahzan: Jangan Bersedih by Aidh Abdullah Al-Qarni


My review


buku ini dapat membuat hati gembira dan ceria dengan izin allah


View all my reviews.

Khamis, 4 Disember 2008

Selamat Hari Raya Qurban

wooo....4 hari lagi nak sambut hari raya haji...nampaknya aku x dapat balik kg daa.
teringin nak makan ketupat berlaukan kuah lodeh,sambal kacang,,kat sini x jumpa la.
tepaksa la makan dalam mimpi nanti....ni baru bunga2.
ni nak masuk isi cerita....i write just nak wish to all my beloved friends-selamat Hari Ruya Qurban....have nice day..

Selasa, 2 Disember 2008

DOWNLOAD LAGU

Salam to kengkawan,gua nak share lagu2 ni dengan kengkawan sekalian...enjoy
Let's Download..:-)
Songs
melly guslaw - gantung.mp3
Ayat - ayat cinta_Jalan cinta.mp3
Letto - Sandaran Hati.mp3
letto - permintaan hati.mp3
Letto - 02 Sebelum Cahaya.mp3
11 Antara Anyer Dan Jakarta.mp3
Opick - 10 Ya Rasul.mp3
AKHIL HAYY - YA LATIF [High quality].mp3
Opick - Ya Rahman.mp3
Opick - Rabbana.mp3
Al-Quran_-_Asma_Ul-Husna.mp3
06. Dinda Dimana.mp3
Video.
Bush gagap.wm

download lagu lain

Alih Bahasa

Click Here for translate BM to English
anyone interested to learn english ..dictionary is not the only solution..this link will help you to improve and easy to understand.. .Enjoy ur learning...